Γώγος: “Φόβος για διασπορά στα σχολεία”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«Υπάρχει φόβος για διασπορά κορωνοϊού στα σχολεία», τόνισε σε συνέντευξή του ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, «θα το ξαναδούμε σε ένα μήνα το θέμα». Λαμβάνοντας ως δεδομένο την εμβολιαστική κάλυψη η οποία εμποδίζει την πίεση στο ΕΣΥ και το γεγονός ότι τα παιδιά συνήθως νοσούν ελαφριά, θα διευκολυνθεί το κλείσιμο μεμονωμένων τμημάτων και όχι σχολείων.

«Είναι πάρα πολύ βασικό για την κοινωνία να λειτουργήσει το σχολείο, σε περίπτωση μεγάλης αύξησης κρουσμάτων όλα είναι πιθανά, αλλά είναι κάτι που δεν περιμένουμε», συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε δε τα πλεονεκτήματα του αυξημένου testing και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στον έλεγχο μια ενδεχόμενης διασποράς, επισημαίνοντας ότι «Τα παιδιά μπορεί να κολλήσουν και εκτός σχολείου».

« Σε περίπτωση που μολυνθούν, θα διαγνωστούν, θα ιχνηλατηθούν και έπειτα θα απομονωθούν», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την εντατικοποίηση των εμβολιασμών στις μικρές ηλικίες, ο καθηγητής είπε πώς είναι σημαντικό να συμβάλλουν όλοι, παιδίατροι και άλλοι φορείς, προκειμένου να ενημερώνουν σωστά τους γονείς, που ανησυχούν, για τα οφέλη του εμβολιασμού στα παιδιά.