Σταϊκούρας για ΕΝΦΙΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής στην ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το ενδεχόμενο να αλλάξει η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ώστε να πληρωθεί αργότερα μαζί με τη δεύτερη, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε, μιλώντας στην ΕΡΤ3, πως η πρώτη του προσέγγιση είναι να δοθούν και οι δύο δυνατότητες στους πολίτες: Να καταβάλουν την πρώτη δόση εντός Σεπτεμβρίου ή και τις δύο δόσεις μαζί τον Οκτώβριο.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση προτίθεται να να αλλάξει την ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, ώστε οι πολίτες να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο για την πληρωμή της, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε:
«Ο λόγος που τρέξαμε για τις δηλώσεις, ήταν για να δώσουμε τη δυνατότητα στον πολίτη να πληρώσει σε όσο γίνεται περισσότερες δόσεις, έξι τον αριθμό.

Συνεπώς όποιος πολίτης πληρώσει από αυτόν τον μήνα, θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει σε έξι δόσεις. Άρα αν κάνουμε αυτό που λέτε, το οποίο θα το αξιολογήσουμε, ουσιαστικά λέμε στον πολίτη να πληρώσει μαζί δύο δόσεις τον επόμενο μήνα. Πρέπει να ισορροπήσουμε μεταξύ τού να δώσουμε σε έναν πολίτη τη δυνατότητα να πληρώσει μετά από 40 μέρες, αλλά δύο δόσεις, και του να πληρώσει μετά από 10 μέρες μία δόση.

Η πρώτη μου προσέγγιση είναι ότι πρέπει να δώσουμε και τις δύο δυνατότητες στον πολίτη. Αλλά είναι κάτι που θα το αξιολογήσουμε την κατάλληλη στιγμή».