Χαμός στα σόσιαλ μίντια για την υποχρεωτική μετατροπή εργαζομένων στην efood σε freelancers

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μεγάλες διαστάσεις με αρνητικά σχόλια στα σόσιαλ μίντια έχει πάρει η η απόφαση της e-food να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς τμήματος των απασχολούμενων σε αυτή. Πρόθεση της εταιρείας είναι να απασχολεί τους εργαζόμενους ως ανεξάρτητους συνεργάτες.

Μάλιστα, στο Twitter στα πρώτα trend βρίσκεται το hashtag #cancel_efood, γεγονός που αποδεικνύει τον μεγάλο θόρυβο που έχει ξεσπάσει.

Σε μήνυμα που έστειλε σε απασχολούμενους αναφέρει: «Αγαπητή Rider, στο πλαίσιο της αύξησης της παραγωγικότητας του στόλου και της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας, θα θέλαμε να σου προτείνουμε να συμμετάσχεις και εσύ στο σχήμα συνεργασίας freelancing.

Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας αλλά με βάση τα παραπάνω και το batch σου εκτιμούμε ότι θα ήταν καλύτερο να συνεχίσεις να εργάζεσαι ως freelancer. Σε διαφορετική περίπτωση, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης».

Να σημειωθεί ότι τα έσοδα και τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατακόρυφα εν μέσω πανδημίας. Ο κύκλος εργασιών της σημείωσε πέρυσι αύξηση 49% και διαμορφώθηκε στο ποσό των 64,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν κατά 26,7%, φθάνοντας στα 21,3 εκατ. ευρώ, από 16,8 εκατ. ευρώ το 2019.