Γκάγκα: Κυρίαρχη η μετάλλαξη Δέλτα στις ΜΕΘ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί σε ποσοστό πάνω από 99% στους ανθρώπους που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και έχουν χαρακτηριστεί στην πλειοψηφία τους, πολύ βαριά περιστατικά.

Σε κίνδυνο για διασωλήνωση βρίσκονται περισσότερο οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, ενώ οι νοσηλευόμενοι μπορεί να εμφανίσουν και αργά συμπτώματα COVID, γι’ αυτό το λόγο απαιτείται προσοχή. Φυσικά στην πλειοψηφία τους, οι άνθρωποι στις ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι.

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, την Πέμπτη, σε μία πρώτη γνωριμία με τους συντάκτες υγείας στα γραφεία του ΕΚΑΒ.

Η κυρία Γκάγκα αναφέρθηκε στην ανάγκη για εμβολιασμό, κυρίως στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες, παρά το γεγονός ότι το 65% του ενήλικου πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί δεν είναι μικρό. Σύσταση που επανέλαβε και μερικές ώρες αργότερα- στη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπ. Υγείας- τονίζοντας, ότι «μας ενδιαφέρει να φθάσουμε ακόμη και το 100% του εμβολιασμού ειδικά στις ευπαθείς ομάδες».

Πρόσθεσε ακόμη, ότι οι εμβολιασμένοι, διατρέχουν 10 φορές μικρότερο κίνδυνο να νοσήσουν από κορωνοϊό. Μίλησε και για τις μάσκες, η χρήση των οποίων είναι σημαντική και προφυλάσσει από λοιμώξεις, όπως σημείωσε.