ΣΥΡΙΖΑ: Όσοι θέλουν να φύγει ο Μητσοτάκης πρέπει να εμβολιαστούν

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 5 λεπτά

Με την πορεία των εμβολιασμών συνέδεσε την διεξαγωγή των εκλογών αλλά και τη διατύπωση του σχετικού αιτήματος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στην 85η ΔΕΘ.

«Εμβολιαστείτε» για να γίνουν εκλογές

Ερωτηθείς για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ «χαϊδεύει» τα αυτιά αντιεμβολιαστών, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ήταν κατηγορηματικός, επισημαίνοντας ότι «λέγαμε από την αρχή σε όλους να εμβολιαστούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφής από την πρώτη στιγμή».

Στο πλαίσιο αυτό και για να αποσαφηνίσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, υπονοοώντας τις παραφωνίες Πολάκη τόνισε: «Ας αποσαφηνίσω τη θέση μας: «Εμβολιαστείτε. Είναι το καλύτερο πράγμα που έχετε να κάνετε για τον εαυτό σας αν τον αγαπάτε, τους φίλους σας, την οικογένειά σας». Ο Αλέξης Τσίπρας από την πρώτη στιγμή εμβολιάστηκε, όπως και εγώ τον Μάιο. Όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή έστω και με καθυστέρηση είναι εμβολιασμένη».

«Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αυτή τη στιγμή δεν είναι όλη εμβολιασμένη. Δεν είναι στο ύφος και το ήθος μου να στοποποιήσουμε τον τάδε ή την τάδε βουλευτή της ΝΔ και να πω «α… δεν εμβολιάστηκε». Πρέπει επιτέλους να οργανώσουμε μια σοβαρή συζήτηση για την προστασία της δημόσιας υγείας» προσθέτοντας ότι «πρέπει να μιλήσουμε για την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, όπως είπε προχθές η κα Παγώνη».

Ερωτηθείς σχετικά με δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν ότι ένα μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμβολιάζεται, ο κ. Ζαχαριάδης άφησε υπόνοιες για την μεθοδολογία που ακολουθούν τέτοιες μετρήσεις και τόνισε:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Αυτός που δεν εμβολιάζεται δεν κάνει πράξη αντίστασης. Όσοι θέλουμε να φύγει ο Μητσοτάκης, πρέπει να εμβολιαστούμε, να φτιαχτεί το τείχος ανοσίας, να μπορέσουν να γίνουν εκλογές με φυσιολογική κοινωνική κινητικότητα και ο λαός να στείλει τη Δεξιά και τον κ. Μητσοτάκη στη μειοψηφία και στην αντιπολίτευση».

Στο ερώτημα «ζητάτε εκλογές;» ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε: «Όχι, ζητάω να εμβολιαστεί ο κόσμος. Μην τα μπλέκουμε».

«Αυτός που δεν εμβολιάζεται δεν κάνει πράξη αντίστασης ή αντιπολίτευσης, ίσα-ίσα δημιουργεί πρόβλημα στον εαυτό του, στους φίλους του και το κοινωνικό σύνολο δυσχεραίνει την κοινωνική κινητικότητα, επιβαρύνει το δημόσιο σύστημα υγείας και μπλοκάρει και τις κοινωνικές διεργασίες» επανέλαβε ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε:

Καλοδεχούμενες

«Δεν θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε εκλογές με μειωμένη κοινωνική κινητικότητα. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε εκλογές μέσα από τα media. Δεν θεωρώ ότι ως ενεργεία βουλευτής μπορεί κάποιος να μου στερήσει το δικαίωμα να κάνω ένα μάζεμα στο σπίτι και να μιλήσω με πέντε, δέκα ή είκοσι ανθρώπους, όπως έγινε στις προηγούμενες εκλογές. Αυτό θα είναι εκλογές υπό περιορισμένη δημοκρατική συνθήκη και νομίζω ότι είναι ανεύθυνο».

Σημείωσε δε ότι «τις εκλογές δεν τις επιβάλλει η αντιπολίτευση» συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «οι εκλογές είναι καλοδεχούμενες. Όσο γρηγορότερα γίνουν τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρόβλημα για τη χώρα . Περνάει κάτω από τον πήχη που ο ίδιος βάζει. Δεν μπορεί να διαχειριστεί κρίσεις, τις επιδεινώνει».

«Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές. Πιστεύω ότι η Δεξιά θα είναι μειοψηφία και ότι ο Τσίπρας από την πρώτη Κυριακή θα συγκροτήσει προοδευτική κυβέρνηση, με όποιον από το προοδευτικό φάσμα βρίσκεται στην επόμενη βουλή» απάντησε στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές.

«Το 2021 και το 2022 δεν είναι 2015» ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης με νόημα αναφορικά με τις συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ και τη συγκρότηση «προοδευτικής κυβέρνησης». «Εγώ αυτή τη στιγμή θέλω μια ανεστραμμένη συνθήκη σε σχέση με αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Δηλαδή θέλω μια κυβέρνηση Αριστεράς – Κεντροαριστεράς. Εκεί η κεντροαριστερά είναι το μεγάλο κόμμα και το μικρότερο είναι η αριστερά . Εδώ η συνθήκη είναι αντίστροφη. Εγώ αυτό θέλω και μακάρι να γίνει στη χώρα μας».

Δεν είναι στο target group του ΣΥΡΙΖΑ οι άνω των 80 ετών

Πιο αναλυτικός στο σχολιασμό της συγκεκριμένης δημοσκόπησης που έδειξε ότι ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμβολιάζονται, ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στην 85η ΔΕΘ.

«Το ερώτημα ήταν, αν δεν απατώμαι «τι ψηφίζουν αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί», το λέω γιατί είναι διαφορετικό από το «είμαι αντιεμβολιαστής και συμμετέχω στο αντιεμβολιαστικό κίνημα». Το λέω για να μην υπάρχουν εντυπώσεις» είπε αρχικά ο Νάσος Ηλιόπουλος αφήνοντας αιχμές για την εγκυρότητα του συγκεκριμένου ευρήματος που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

«Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση και να σας δώσω ένα στοιχείο» συνέχισε ο κ. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «Στις ηλικίες άνω των 80 ετών, όπου εκεί είναι και η μεγαλύτερη αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, έχουμε 30% ανεμβολίαστους. Δεν θυμάμαι ποτέ σε καμία μέτρηση οι ηλικίες άνω των 80 ετών να είναι το target group του ΣΥΡΙΖΑ…».

«Όσοι κινητοποιούνται σήμερα κατά του εμβολιασμού είναι κόσμος που έχει αναφορά σε ακραίους, μισαλλόδοξους, θρησκευτικούς κύκλους και κόσμος που το προηγούμενο διάστημα είχε κινητοποιηθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Άρα μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αυτός ο κόσμος δεν είναι στο target group του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Αναφορικά με το ερώτημα ποια είναι η πολιτική ταυτότητα (αν είναι δεξιοί ή αριστεροί) όσων δεν εμβολιάζονται ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «στις μεγάλες ηλικίες είναι πολίτες που έχει παρατήσει στο έλεος του θεού η Πολιτεία, καθώς ακόμα και σήμερα πχ δεν έχει λυθεί το πρόβλημα με τις κινητές μονάδες εμβολιασμού. Από εκεί και πέρα υπάρχουν άνθρωποι που ανησυχούν -κακώς κατά τη γνώμη μου- για το εμβόλιο και το λέω ξεκάθαρα. Είμαι ένας άνθρωπος από την πρώτη στιγμή πήγα και έκανα δύο δόσεις astrazeneca».

Για το κομμάτι εκείνο που συνειδητά και από άποψη τάσσεται κατά του εμβολιασμού ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι εμφορείται από σκοταδιστικές αντιλήψεις με τις οποίες ουδεμία σχέση έχει η Αριστερά.

Πηγή: ΑΜΠΕ