Νέα επένδυση 25 εκατ.δολαρίων στην Danaos από τον Κούστα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

O εφοπλιστής δρ. Ιωάννης Κούστας, ενισχύει την θέση του στην Danaos, επενδύοντας ακόμα 25 εκατ. δολάρια στην εταιρεία, αυξάνοντας το ποσοστό της οικογένειας, στο 39% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης στο Nasdaq εταιρείας.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η αγορά των containerships, στην οποία ειδικεύεται η Danaos, ανεβαίνει συνεχώς, «σπάζοντας» κάθε προηγούμενο ρεκόρ στους ναύλους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ναυλοσύμφωνα των πλοίων της εταιρείας, τα οποία θα φτάσουν τον επόμενο μήνα τα 72, θα αποφέρουν έσοδα στη Danaos ύψους 2 δισ. δολαρίων. Μόνο τα τελευταία ναυλοσύμφωνα που υπέγραψε για 10 πλοία του στόλου, θα αποφέρουν έσοδα 378 εκατ. δολαρίων. Τα πλοία με τους ναύλους αυτούς θα είναι απασχολημένα για περιόδους τριών έως τεσσάρων ετών.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία παρουσίασε προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 68,8 εκατ. δολαρίων το α΄ τρίμηνο του 2021 και 126,9 εκατ. δολάρια για το εξάμηνο του έτους, σημειώνοντας αύξηση κατά 62,1% και 67,4% σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά διαστήματα.