Θεοδωρικάκος για fake news αντιεμβολιαστών: Οι σχετικές υποθέσεις θα πάνε αμέσως στη δικαιοσύνη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή το Σάββατο στον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία και ειδικότερα κατά του εμβολιασμού, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Μιλώντας την Κυριακή για την απόφαση του να παρέμβει ώστε να βάλει τέλος στα fake news του διαδικτύου, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι η χώρα έχει ανάγκη να προχωρήσει μπροστά, με ασφάλεια και ενότητα.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε διάφορες ομάδες που καθοδηγούνται από την ανευθυνότητα, την οπισθοδρομική στάση και τον παραλογισμό ή και κάθε είδους ιδιοτέλεια, να δημιουργήσουν αναστάτωση στην κοινωνία», διαβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι όλες οι σχετικές υποθέσεις πρέπει να πάνε αμέσως στη δικαιοσύνη ενώ γνωστοποίησε ότι μετά την ανακοίνωση υπάρχουν πολλοί πολίτες που συμβάλλουν στην ανάδειξη τέτοιων περιπτώσεων.