Θωμαΐδης: Κορύφωση του τέταρτου κύματος στα μέσα Οκτωβρίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Κορύφωση του τέταρτου κύματος του Covid-19 στα μέσα Οκτωβρίου προέβλεψε, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης.

Την εκτίμηση ότι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα κορυφωθεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, εξέφρασε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης.

Μάλιστα, κατά τον ίδιο, τα επιστημονικά μοντέλα κάνουν εκτιμήσεις για 3.000 έως 3.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 ημερησίως.

Επεσήμανε, δε, ότι αν το ποσοστό των εμβολιασμένων έφτανε το 80% με 85%, θα καταγράφονταν λιγότερο από τα μισά κρούσματα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Θωμαΐδης αναφέρθηκε και στα λύματα στην Αττική, τα οποία δείχνουν αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, αναφέροντας και ότι «το τέταρτο κύμα θα κορυφωθεί στα μέσα Οκτωβρίου».

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Νίκος Θωμαΐδης τόνισε πως «η αύξηση θα αποτυπώνεται στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα και, μάλιστα, θα είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι στη Θεσσαλονίκη», συμπληρώνοντας ότι «μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα φτάσουμε στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας».