Τα ελληνικά νησιά στις κορυφαίες θέσεις της λίστας του Travel and Leisure

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Το δημοφιλές ταξιδιωτικό περιοδικό δημοσίευσε τη λίστα με τα κορυφαία νησιά της Ευρώπης και η Ελλάδα κατέκτησε την κορυφή (κι όχι μόνο).

Τα νησιά της Ελλάδας δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους τουρίστες από το εξωτερικό κι αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα φέτος στη λίστα με τα κορυφαία νησιά της Ευρώπης του περιοδικού Travel and Leisure (T+L). Συγκεκριμένα, στην 1η θέση της λίστας βρίσκουμε τη Μήλο, ενώ και η 2η θέση κατακτάται από ελληνικό νησί, τη Φολέγανδρο. Η ελληνική παρουσία, ωστόσο, δεν τελειώνει εκεί, με την Σαντορίνη να βρίσκεται στην 5η θέση, την Πάρο στην 10η, τη Μύκονο στη 13η, την Κρήτη στη 14η, την Κέρκυρα και τα νησιά του Ιονίου στην 15η και τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα στη 17η. Αν, μάλιστα, γινόταν και ξεχωριστή αναφορά και αξιολόγηση στα νησιά του Ιονίου και στα Δωδεκάνησα, τότε μάλλον ολόκληρη η λίστα θα αποτελούνταν από ελληνικά νησιά.

Η λίστα προκύπτει από ετήσια έρευνα του περιοδικού στους αναγνώστες του, οι οποίοι μοιράζονται τις απόψεις τους για κορυφαίες πόλεις, νησιά, κρουαζιέρες, σπα, αεροπορικές κ.ο.κ. Η επιλογή των νησιών έγινε με βάση τα αξιοθέατα, τις παραλίες, το φαγητό, τη φιλική διάθεση των ντόπιων, τις δραστηριότητες και τη συνολική τους αξία.

Η Μήλος, μάλιστα ψηφίστηκε ως νούμερο 1 νησί του κόσμου, με αναφορές στο οινοποιείο Κωνσταντάκη, το Σαρακήνικο, το snorkeling στις θαλάσσιες σπηλιές , τα εστιατόρια κ.ο.κ. Η Φολέγανδρος ψηφίστηκε 2η στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο για την αρχιτεκτονική της και τα νερά της.

Να πούμε ότι στις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδες βρίσκουμε τη Μαδέρα της Πορτογαλίας, τη Σικελία, το Hvar Και τα νησιά της Δαλματίας, τη Σαρδηνία, τη Μαγιόρκα και το Skye της Σκωτίας. Τη δεκάδα κλείνει η Πάρος και αμέσως μετά ακολουθεί η Ίμπιζα.

Δείτε την λίστα εδώ.