Απευθείας στη σεισμόπληκτη Κρήτη ο Μητσοτάκης – Μέτρα στήριξης για τους πληγέντες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στη σεισμόπληκτη Κρήτη μεταβαίνει αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός, απευθείας μετά την υπογραφή της συμφωνίας στο Παρίσι για την στρατηγική συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια καθώς επίσης την Νέα Υόρκη και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού ολοκληρώσει την επιτόπια αυτοψία στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τον Εγκέλαδο, όπως μεταδίδουν κυβερνητικές πηγές θα ανακοινώσει το πλέγμα των μέτρων στήριξης των σεισμόπληκτων που έχει ήδη καταρτιστεί από την κυβέρνηση.

Το ύψος των κρατικών ενισχύσεων που θα καταβληθούν άμεσα στους πληγέντες υπολογίζεται στα 25-30 εκατ. ευρώ, ενώ τα χρηματικά βοηθήματα για τις μακροπρόθεσμες ανάγκες θα προσδιοριστούν μετά τις αυτοψίες των αρμόδιων υπηρεσιών. Κατά πληροφορίες οι σχετικές διατάξεις με τις οποίες θα εντάσσονται σε καθεστώς κρατικής αρωγής οι περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό, θα ψηφιστούν εντός της εβδομάδας.

Όπως εξηγούσαν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές και στην περίπτωση της Κρήτης, θα εφαρμοστεί το μοντέλο Καρδίτσας και της Βόρειας Εύβοιας.

Υπογράμμιζαν δε, ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει εν λειτουργία ένα πάγιο πλαίσιο κρατικής αρωγής και σε αντίθεση με το παρελθόν που η βοήθεια δινόταν ανάλογα με την περίπτωση και με καθυστέρηση, πλέον οι σχετικές διαδικασίες στήριξης των πληγέντων συμπολιτών μας από τις διάφορες καταστροφές, έχουν τυποποιηθεί.