Βουλή: Την ερχόμενη Πέμπτη η κύρωση της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να τεθεί προς έγκριση από την Ολομέλεια της Βουλής η Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας. Κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν ότι η Συμφωνία θα κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, προκειμένου να εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή την προσεχή Τρίτη 5 Οκτωβρίου και εν συνεχεία στην Ολομέλεια την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου.

H ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με το άρθρο 142Α του Κανονισμού δεν θα γίνει, την προσεχή Τρίτη, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Με αυτά τα δεδομένα η ενημέρωση θα γίνει την ημέρα που θα συζητείται η Συμφωνία στην Ολομέλεια για να κυρωθεί στο πλαίσιο του νομοθετικού έργου.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε μεταξύ άλλων την πρόθεσή του να φέρει την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, αν αυτό είναι εφικτό.

«Προσβλέπω σε μια διακομματική στήριξη μιας συμφωνίας που πιστεύω ότι αποτελεί μια σημαντική εθνική παρακαταθήκη για τη χώρα» τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οποία επισκέφθηκε στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων.

«Η συμφωνία ξεπερνά τα στεγανά της κομματικής αντιπαράθεσης και δίνει δυνατότητα στη χώρα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά συνολικά στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.