Τουρισμός: Σε ρυθμούς Αυγούστου το φθινόπωρο – Αύξηση αφίξεων από Γαλλία και Γερμανία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε πολύ καλά επίπεδα βρίσκεται η άφιξη των τουριστών στη χώρα μας, ακόμη και μέσα στο φθινόπρωο, καθώς η Κρήτη και η Ρόδος είναι οι δύο προορισμοί που φαίνεται ότι κερδίζουν το στοίχημα της επιμήκυνσης της φετινής σεζόν που μπορεί να φτάσει και μέχρι τον Νοέμβριο. Οι πληρότητες ξένων επισκεπτών μέσα στον Σεπτέμβριο, αγγίζουν ακόμη και το 80%.

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τα στοιχεία των αεροπορικών εταιρειών, ενώ δημοφιλείς προορισμοί του νοτίου Αιγαίου εμφανίζουν ικανοποιητικές πληρότητες, ακόμη και πάνω από το 70%, μέσα στον Σεπτέμβριο.

Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι είναι οι εθνικότητες που συνεχίζουν να στηρίζουν τον ελληνικό τουρισμό. Η γερμανική αγορά έρχεται πάντα πρώτη σε αφίξεις, ωστόσο εντυπωσιακή είναι και η φετινή παρουσία των Γάλλων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση φέτος ως προς τις αφίξεις, προσεγγίζοντας ήδη το μισό εκατομμύριο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για τον Ιούλιο, η Γαλλία είναι η μόνη από τις βασικές αγορές της Ελλάδας απ’ όπου οι αφίξεις ξεπέρασαν ακόμη και αυτές του 2019, πάνω από τις 240.000 φέτος, από τις 210.000 του 2019.

Εξ ου και η Γαλλία εκτόπισε τη σεζόν του 2021, για πρώτη φορά, τους Βρετανούς από τη δεύτερη θέση, όσον αφορά τις αγορές εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα.

Συνολικά, για τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις από το εξωτερικό διατηρούνται σε επίπεδα πάνω από τις 600.000, και συγκεκριμένα προσεγγίζουν τις 620.000 για την εβδομάδα 27 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου, και εν συνεχεία για την εβδομάδα από τις 4 έως τις 10 Οκτωβρίου, πέφτουν στα πέριξ των 554.000, δείγμα ότι η ζήτηση από το εξωτερικό τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου διατηρείται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Οι περισσότερες αεροπορικές θέσεις που προσφέρονται τώρα αφορούν τις δύο μεγαλύτερες τουριστικές αγορές εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα μας, και συγκεκριμένα συνδέσεις με Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο, και ακολουθούν Ιταλία, Γαλλία και Ολλανδία. Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι ειδικά οι Γερμανοί διατηρούν τους ρυθμούς των προηγούμενων εβδομάδων, γεγονός που επιβεβαιώνει τη διαπίστωση απ’ όλη την αγορά ότι τα ταξίδια των Γερμανών στη χώρα μας συνεχίζονται σταθερά τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου.