Το νηολόγιο Λιβερίας έγινε το μεγαλύτερο στον κόσμο στα δεξαμενόπλοια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Με την πρόσφατη προσθήκη 2,7 εκατομμυρίων gt των νέων δεξαμενόπλοιων, ο στόλος των δεξαμενόπλοιων με σημαία Λιβερίας ανέρχεται τώρα στα 57,4 εκατομμύρια gt, σύμφωνα με την Clarkson, καθιστώντας τη Λιβερία την κορυφαία σημαία δεξαμενόπλοιων στον κόσμο όσον αφορά την ολική χωρητικότητα.

Το Λιβεριανό Μητρώο, με συνολικό μέγεθος στόλου 205 εκατ. Gt, διατήρησε επίσης τη θέση του ως η κορυφαία σημαία παγκοσμίως στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων με το 18% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, και είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο μητρώο στον κόσμο με ρυθμό ανάπτυξης 6,6% από έτος σε έτος.

Αυτό ήταν ένα έτος ορόσημo για το Λιβεριανό Μητρώο, το οποίο μόλις πέρασε πρόσφατα το όριο των 200m gt. Αυτή η συνολική αύξηση του στόλου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των παραγγελιών νεόκτιστων πλοίων που παραδόθηκαν πρόσφατα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω το Λιβεριανό Μητρώο να ανεβαίνει σε ηγετική θέση ως το προτιμώμενο κράτος σημαίας για τους πλοιοκτήτες δεξαμενόπλοιων και τους διαχειριστές σε όλο τον κόσμο. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Η δέσμευσή μας για ασφάλεια, συμμόρφωση και εξοικονόμηση κόστους στον στόλο με σημαία Λιβερίας είναι τεράστιοι παράγοντες που συμβάλλουν », δήλωσε ο Alfonso Castillero, Chief Operating Officer του Liberian International Ship and Corporate Registry (LISCR) «Αυτή είναι μια μεγάλη εξέλιξη για το μητρώο της Λιβερίας παγκοσμίως, και ειδικά εδώ στην Ελλάδα, όπου η Λιβερία είναι η κορυφαία σημαία για τους Έλληνες εφοπλιστές.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της νέας χωρητικότητας δεξαμενόπλοιων που έχουμε καταχωρίσει στη Λιβερία προέρχεται απευθείας από Έλληνες εφοπλιστές και είμαι πολύ χαρούμενος που η εμπιστοσύνη και η υποστήριξή τους στο Λιβεριανό Μητρώο συνεχίζεται », δήλωσε ο Μιχάλης Πανταζόπουλος, επικεφαλής του ελληνικού γραφείου της LISCR.

«Καταφέραμε να απευθυνθούμε στους ιδιοκτήτες δεξαμενόπλοιων ειδικά, όχι μόνο λόγω του πλεονεκτήματος κόστους, αλλά χάρη σε μεγάλο βαθμό στη συνεχή βελτίωση της κατάταξής μας στην ασφάλεια, το πρόγραμμά μας για την πρόληψη της κράτησης και το παγκόσμιο δίκτυο τοπικής υποστήριξης 24/7. Αυτό που είναι επίσης τόσο ενθαρρυντικό σε αυτήν την εξέλιξη είναι ο τύπος των τεχνολογικά προηγμένων και αποδοτικών καυσίμων πλοίων που έχουμε καταχωρίσει », πρόσθεσε ο Benson Peretti, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της LISCR.

Πηγή: E-NAUTILIA