Πλεύρης: Πλήρης ελευθερία στους εμβολιασμένους

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες μπαίνουν σε κατάσταση ελευθερίας μετά προσοχής, προστατεύοντας συγχρόνως τους ανεμβολίαστους, για τους οποίους δεν υπάρχουν επιπλέον περιορισμοί.

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα να υπάρχουν όρθιοι στα καταστήματα διασκέδασης που λειτουργούν αμιγώς για εμβολιασμένους, να μη χρειάζεται να υποβάλλονται σε rapid test σε καμία δραστηριότητα ή να αποκτήσουν μεγαλύτερη ελευθερία στις μεγάλες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα στις συναυλίες. Εκεί θα τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας. Το προσωπικό που εργάζεται σε όλους τους χώρους θα τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας.

Προβλέπεται πλήρης ελευθερία σε κλειστούς χώρους για τους αμιγώς εμβολιασμένους, ενώ στην εστίαση δεν ισχύει κανένας περιορισμός, με τήρηση αντισηψίας. Για το προσωπικό προβλέπεται και χρήση μάσκας.

Συγχρόνως, πλήρης λειτουργία δίνεται στους ανοικτούς χώρους, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Θάνος Πλεύρης και για μη εμβολιασμένους, αλλά με αυστηρή επιτήρηση.

Τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ για 15 ημέρες και θα ξανασταθμιστούν στην πορεία ώστε να απλοποιηθούν και να γίνουν ακόμα πιο ξεκάθαρες οι οδηγίες προς τους πολίτες.