Μαρίνα Φλοίσβου: Πρώτος τουριστικός λιμένας στην Ελλάδα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την πρώτη θέση βάσει κύκλου εργασιών-εσόδων, ανάμεσα στους τουριστικούς λιμένες της χώρας για το 2020 κατέκτησε η Μαρίνα Φλοίσβου, με μερίδιο 22% στην εγχώρια αγορά.

Όπως ανέφερε σε ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της 3ης Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Flisvos Marina A.E. Σταύρος Κατσικάδης, παρά την πανδημία, το 2020 η μαρίνα εμφάνισε πληρότητα 100%, ενώ κατέχει μερίδιο που αγγίζει πλέον το 22% της εγχώριας αγοράς βάσει εσόδων, κατακτώντας την πρώτη θέση ανάμεσα στους τουριστικούς λιμένες της χώρας.

Όπως ανέφερε, στόχος της εταιρείας στα επόμενα χρόνια είναι η εγκατάσταση οπτικής ίνας στο σύνολο της Μαρίνας, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, για την οικονομική αυτάρκεια της επένδυσης, ενώ στον επόμενο χρόνο αναμένεται όλα τα οχήματα της να αντικατασταθούν με ηλεκτροκίνητα.

Η LAMDA Flisvos Marina A.E. έχει ήδη προχωρήσει στην εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, οι οποίοι αναμένεται να αυξηθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η εταιρεία το 2020, ελλιμενίστηκαν στη Μαρίνα Φλοίσβου 303 μόνιμα και ιδιωτικά σκάφη με σημαίες από διάφορες χώρες του κόσμου, με βασικότερες το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Μάλτα, τα νησιά Cayman και την Ελλάδα.

Σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε την προηγούμενη χρονιά και του συνολικού αριθμού μόνιμων σκαφών κατά 7%, ενώ αντίθετα παρουσιάστηκε μείωση του συνολικού αριθμού των διερχόμενων σκαφών κατά 46%, η οποία μπορεί να αποδοθεί στον μειωμένο αριθμό των διαθέσιμων θέσεων, λόγω της αύξησης των μόνιμων σκαφών με συμβάσεις ελλιμενισμού σε ετήσια βάση.