Μία πολύ σημαντική βράβευση για την ελληνική ναυτιλία στο πρόσωπο του Νίκου Τσάκου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο Νίκος Τσάκος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης στην αμερικανική χρηματαγορά, Tsakos Energy Navigation, τιμήθηκε στη Νέα Υόρκη με το βραβείο του επιτυχημένου επιχειρηματία στη Ναυτιλία στο πλαίσιο των 27ων Διεθνών Ναυτιλιακών Hall of Fame Bραβείων-International Maritime Hall of Fame Awards.

Σε μία χρονική περίοδο γεμάτη προκλήσεις και δυσκολίες για τον κλάδο των δεξαμενόπλοιων η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Tsakos Energy Navigation παρουσίασε έσοδα 140 εκατομμυρίων δολαρίων και διαχειριστικά έσοδα 2,2 εκατομμυρίων το α’ τρίμηνο του 2021. Τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου θα ανακοινωθούν απόψε, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου.

Η εταιρεία εκμεταλλεύτηκε την περίοδο αυτή κατά την οποία οι ναύλοι ήταν χαμηλοί για να βγάλει σε δεξαμενισμό μεγάλο αριθμό πλοίων ώστε να είναι πανέτοιμα ενόψει της αναμενόμενης ανόδου της ναυλαγοράς δεξαμενόπλοιων. Παρά τον δεξαμενισμό πλοίων, δραστηριοποιήθηκε το 92% του στόλου το συγκεκριμένο τρίμηνο.

Ο μέσος όρος των ναύλων ανήλθε στα 18.121 δολάρια. Το EBITDA είναι 37,3 εκατομμύρια, για το α’ τρίμηνο ενώ χάρις της σφιχτής πολιτικής τα ημερήσια έξοδα του στόλου μειώθηκαν κατά 6% από 7.886 στα 7.426 δολάρια παρά τους δεξαμενισμούς και τις δυσκολίες για αλλαγές πληρωμάτων λόγω των αυστηρών περιορισμών.