Τι ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ: Διπλασιάζεται η επιδότηση ρεύματος

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεωνν συνολικού ύψους μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, που θα περιορίσουν τις επιβαρύνσεις από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας Χρήστος Σταϊκούρας και Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως ανακοινώθηκε:

-Διπλασιάζεται η επιδότηση στην έκπτωση ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι το τέλος του έτους. Το κόστος της συγκεκριμένης κίνησης υπολογίζεται σε 326 εκατ. ευρώ.

-Ενισχύεται το επίδομα θέρμανσης με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και το κονδύλι ανέρχεται συνολικά στα 168 εκατ. ευρώ. Το επίδομα αυξάνει 36% για νοικοκυριά χωρίς τέκνα, κατά 49% για νοικοκυριά με ένα τέκνο και 59% για νοικοκυριά με δυο τέκνα. Το ελάχιστο επίδομα αυξάνει στα 100 ευρώ από τα 80 ευρώ. Αναμένεται να ενισχυθούν ένα εκατομμύριο νοικοκυριά. Το κόστος είναι 168 εκατ. ευρώ.

-Τα νοικοκυριά που θα αιτηθούν την ενίσχυση για πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, καυσόξυλα και βιομάζα θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο. Το δε συνολικό ποσό για επίδομα θέρμανσής θα αυξηθεί από τα 100 εκατ. ευρώ στα 168 εκατ. ευρώ.

-Τα μέτρα ενίσχυσης είναι συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ

-Επιδότηση 18 ευρώ το μήνα από την κυβέρνηση σε όλους τους λογαριασμούς ρεύματος

-Οι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου θα δικαιούνται 24 ευρώ το μήνα. Για τους υπόλοιπους η αύξηση δεν θα ξεπεράσει τα 2-3 ευρώ το μήνα