ΗΠΑ: Στο στόχαστρο τα κρυπτονομίσματα – Εξετάζονται παρεμβάσεις

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει την καταστολή των crypto, καθώς οι τιμές τους εμφανίζουν μεγάλη αύξηση και είναι ραγδαία η διείσδυσή τους στην αγορά.

Η τιμή του bitcoin αυξήθηκε κατά 20% τον τελευταίο μήνα, προσθέτοντας πάνω από 10.000 δολάρια. Η τιμή των ethereum, cardano, BNB, XRP, solana και dogecoin ακολούθησαν υψηλότερα το bitcoin, βοηθώντας τη αγορά κρυπτονομισμάτων να εκτοξευτεί σε πάνω από 2,3 τρισ. δολάρια.

Εν μέσω της τεράστιας ανόδου, η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει μια νέα ρύθμιση που θα εισάγει μια σειρά νέων κανόνων που σχετίζονται με το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα.

Το εκτελεστικό διάταγμα, το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση, ορίζει πως οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα κάνουν συστάσεις για το bitcoin και τα άλλα crypto για ζητήματα όπως τους «χρηματοοικονομικούς κανονισμούς, την οικονομική καινοτομία και την εθνική ασφάλεια», ανέφεραν στο Bloomberg πηγές του Λευκού Οίκου, οι οποίοι πρόσθεσαν ότι ένας «Τσάρος των κρυπτονομισμάτων» θα διοριστεί για συντονισμό των εργασιών των υπηρεσιών.