Άρωμα γυναίκας στην προεδρία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών;

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Οι Έλληνες εφοπλιστές τον προσεχή Φεβρουάριο θα κληθούν να εκλέξουν νέο διοικητικό συμβούλιο στον συλλογικό τους φορέα, την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και νέο πρόεδρο, δεδομένου ότι λήγει η θητεία του Θόδωρου Βενιάμη, και σύμφωνα με το καταστατικό, δεν έχει δικαίωμα να οριστεί και πάλι πρόεδρος.

Αναμφισβήτητα, η θητεία του σημερινού προέδρου της Ένωσης, Θεόδωρου Βενιάμη θεωρείται επιτυχημένη, καθώς εκπροσώπησε επάξια τα συμφέροντα της ναυτιλίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνείς οργανισμούς.

Μάλιστα, στη διάρκεια της προεδρίας του, συστάθηκε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς, η Συν – Ένωσις. Πρόκειται για ένα μόνιμο όχημα και σταθερό σημείο συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας που αποσκοπεί στην συνδρομή της ελληνικής κοινωνίας με κοινωφελή προγράμματα, δράσεις στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, έργα ανθρωπιστικού και φιλανθρωπικού περιεχομένου και δωρεές ευρύτερου ενδιαφέροντος.

H Διάδοχος

Ποιος θα διαδεχτεί τον σημερινό Πρόεδρο; Πληθαίνουν οι πληροφορίες, ότι η Μελίνα Ν. Τραυλού, σημερινή γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες να είναι η διάδοχος του Βενιάμη.

Πρόκειται για μία ισχυρή υποψηφιότητα με έντονο συμβολισμό, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της Ένωσης, μια γυναίκα μπορεί να βρεθεί στη θέση Προέδρου. Επιπλέον, η υποψηφιότητα της Μελίνας Τραυλού έχει αποκτήσει ήδη ένα ευρύ κύκλο υποστηρικτικών.

Με καταγωγή από την Κεφαλονιά και με μακρά οικογενειακή παράδοση στη ναυτιλία, δραστηριοποιείται στη ναυτιλία μέσω των εταιρειών Neptune Lines και Neptune Dry.

Βέβαια, στο τραπέζι έχουν πέσει και άλλα ονόματα υποψηφίων, όπως αυτό του Κωνσταντίνου Μαρτίνου και του Γιώργου Κ. Αγγελόπουλου, οι οποίοι σήμερα κατέχουν τις θέσεις των αντιπροέδρων στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Ωστόσο, η υποψηφιότητα μίας ισχυρής γυναίκας στο πόστο αυτό, φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος, μιας και θεωρείται δελεαστική πρόταση, η προώθηση των γυναικών του εφοπλισμού, σε κορυφαίες θέσεις φορέων της ναυτιλίας.