Οργή στην Τουρκία ακόμη και για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη ναυμαχία της Ναυπάκτου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τα τουρκικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μεταφέρουν την έντονη ενόχληση της Άγκυρας μετά την ιστορική αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας και ενόψει της επικείμενης συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Αυτή τη φορά, ο Τουρκικός Τύπος επικεντρώθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη ναυμαχία της Ναυπάκτου την Κυριακή.

«450 χρόνια μετά oι Έλληνες έχουν την ίδια νοοτροπία» έγραψε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, παρουσιάζοντας δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι την Ελλάδα «ωφέλησαν τότε οι συμμαχίες, και τώρα έχει συνάψει συμμαχίες με τη Γαλλία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Παρεμφερείς δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις φαίνεται να ξύπνησαν δυσάρεστες μνήμες από το παρελθόν στους Τούρκους.

Όσον αφορά στην επικείμενη ελληνοαμερικανική συμφωνία, η εφημερίδα Cumhuriyet κάνει λόγο στο εξώφυλλό της για «ανοιχτή πρόσκληση στις ΗΠΑ από την Ελλάδα».

Γίνεται μεγάλη αναφορά στο ζήτημα της Αλεξανδρούπολης, καθώς ενοχλεί η επικείμενη αμερικανική παρουσία κοντά στα τουρκικά σύνορα στον απόηχο και της ελληνογαλλικής συμμαχίας.