Πάνω από τα 80 δολάρια σκαρφάλωσε το Brent

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου εξακολουθεί να κινείται κοντά στο υψηλό επταετίας, καθώς αναμένεται να αυξηθεί η ζήτηση καυσίμων, λόγω της ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας που είχε επιβραδυνθεί εξαιτίας της πανδημίας. Ωστόσο, προκύπτει το ερώτημα αν παραγωγοί θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε επίπεδο προσφοράς.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 16% από τις αρχές Σεπτεμβρίου, λαμβάνοντας ώθηση από την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και την έλλειψη φυσικού αερίου που αύξησε τη ζήτηση για άλλες εναλλακτικές λύσεις και ώθησε τους καταναλωτές και πάλι πίσω στο πετρέλαιο.

Ειδικότερα, οι τιμές αντλούν ώθηση από την “έκρηξη” της οικονομικής δραστηριότητας τους τελευταίους μήνες καθώς οι περισσότερες οικονομίες έχουν βγει από τους περιορισμούς για την ανάσχεση της πανδημίας.

Το Brent έχει συμπληρώσει πέντε διαδοχικές εβδομάδες ανόδου, ενώ το αμερικανικό αργό έχει καταγράψει ένα εντυπωσιακό σερί επτά ανοδικών εβδομάδων.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη το πρωί (11:30 ώρα Ελλαδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 80,55 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,04% και το Brent στα 83,78 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,16%.