Ο Πούτιν κάνει την έκπληξη και δηλώνει υπέρ του bitcoin στις πληρωμές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στροφή 180 μοιρών κάνει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν,δηλώνοντας ότι αποδέχεται το ρόλο του bitcoin στις πληρωμές αλλά όχι για το εμπόριο πετρελαίου.

Σημειώνεται ότι ο Πούτιν, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται από κακοποιούς για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και το εμπόριο ναρκωτικών.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC, “δεν είναι ακόμη πεπεισμένος ότι μπορούν να αντικαταστήσουν το δολάριο των ΗΠΑ στις συναλλαγές πετρελαίου που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των ρωσικών εξαγωγών.

Το κρυπτονόμισμα «έχει το δικαίωμα ύπαρξης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πληρωμής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν. Προειδοποίησε όμως ότι ήταν πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων στη διαπραγμάτευση πετρελαίου και άλλων προϊόντων.

Οι δηλώσεις αυτές σηματοδοτούν την μεγάλη στροφή της Ρωσίας, καθώς η Κεντρική Τράπεζα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τους επενδυτές ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθής και ότι τα ψηφιακά νομίσματα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται ως μέθοδος πληρωμής στο εσωτερικό.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν σχέδια για γενική απαγόρευση παρόμοια με αυτή της Κίνας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Μοϊσέεφ αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με το Interfax.

Επίσης, ο Σεργκέι Σβέτσοφ, αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας κατηγόρησε στο πρόσφατο παρελθόν τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου και του bitcoin, ως ένα είδος πυραμίδας.