Θεσσαλονίκη: Προορισμός κρουαζιέρας όλο το χρόνο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

«Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί πλέον κρίσιμο κόμβο για την επιτυχή επανέναρξη της κρουαζιέρας σε Ελλάδα και Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός Τουρισμού της Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) και σημειώνει ότι «η στρατηγική της ΟΛΘ Α.Ε., ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, ώστε να γίνει η Θεσσαλονίκη βάση homeporting, και ιδανικός προορισμός κρουαζιέρας αποδίδει καρπούς».

Σύμφωνα με τον ΟΤΘ, «η κοινή αντίληψη, οι κοινοί στόχοι στην προβολή και η καλή συνεργασία, επιβεβαιώνονται με τις αποφάσεις μεγάλων εταιρειών να συμπεριλάβουν τη Θεσσαλονίκη στα μελλοντικά τους ταξίδια.

Η απόφαση της Celestyal Cruises, της βραβευμένης εταιρείας ως η πρώτη επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο να επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη με 30 προσεγγίσεις το 2022 και 40 προσεγγίσεις το 2023 είναι μόνο η αρχή. Η Celestyal Cruises ανακοίνωσε ότι στη γνωστή κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων ‘Ειδυλλιακό Αιγαίο’, που ξεκινά τον Απρίλιο, θα επισκέπτεται και τη Θεσσαλονίκη.

H εταιρεία θα προσεγγίζει σε σταθερή βάση την πόλη όπου οι επισκέπτες της θα ανακαλύψουν εκπληκτικά Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά αξιοθέατα. Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, το άγαλμα του ‘Μεγάλου Αλεξάνδρου’ καθώς και τη Βεργίνα, έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας».

Ο ΟΤΘ σημειώνει, επίσης, πως «η Θεσσαλονίκη αποτελεί την πύλη για τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τις γειτονικές βαλκανικές αγορές καθώς συγκεντρώνει μεγάλο ποσοστό των αερομεταφορών στο πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένο και σύγχρονο αεροδρόμιο που διαθέτει.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης, πως θα επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη στην κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων ΄Εκλεκτό Αιγαίο΄, που ξεκινά τον Οκτώβριο και επιπλέον θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη στην αποκλειστική εορταστική κρουαζιέρα δέκα διανυκτερεύσεων για τα Χριστούγεννα το Δεκέμβριο».

Καταλήγοντας, ο ΟΤΘ υπογραμμίζει πως «μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας εμπιστεύονται πλέον το λιμάνι της Θεσσαλονίκης».