Κορωνοϊός: Έκκληση από ειδικούς να εμβολιαστούν οι νέοι – Κανείς δεν είναι “άτρωτος”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα στοιχεία του ΕΟΔΥ σχετικά με το ακριβές ποσοστό νεαρών ατόμων που νόσησαν από κορωνοϊό και έχασαν τη ζωή τους.

Αποδεικνύεται ότι οι νεαρότερες ηλικίες, δεν είναι άτρωτες στην πανδημία αφού από την έναρξη της, 115 άτομα ηλικίας 18-35 ετών έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Μάλιστα τρεις εξ’ αυτών πέθαναν εντός του τελευταίου εικοσιτετραώρου. Στους 12 ανέρχονται όσοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Την ίδια ώρα ανεμβολίαστο παραμένει το 42,4% των πολιτών 18-24 ετών.

Έκκληση από Μίνα Γκάγκα για εμβολιασμό

Με ανάρτηση της στα social media η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα κάνει έκκληση στους ανεμβολίαστους πολίτες, κυρίως στους νέους, να εμβολιαστούν.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 15/10, άφησε την τελευταία του πνοή ένας 29χρονος νικημένος από τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά η ανάρηση της Μίνας Γκάγκα

«Πριν από λίγο χάσαμε 28χρονο από κορωνοϊό στη Κομοτηνή. Είναι ο τρίτος εικοσάχρονος που χάνουμε αυτή τη βδομάδα. Ήταν όλοι ανεμβολίαστοι.

Κάνω έκκληση, σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε και προσέχετε! Καταλαβαίνω ότι πολλοί φοβάστε και έχετε απορίες. Επικοινωνήστε μαζί μας, με γιατρούς και το υπουργείο, θα απαντήσουμε στις απορίες σας και θα συζητήσουμε τους προβληματισμούς σας. Θα δώσω σύντομα μια αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή και ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας μαζί μας, είμαστε εδώ για σας», έγραψε στο Facebook η Μίνα Γκάγκα.