Παγώνη: Κίνδυνος για έξαρση του κορωνοϊού τον Δεκέμβριο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την εκτίμηση ότι μετά το Δεκέμβριο η κατάσταση με τον κορωνοϊό θα δυσκολέψει, λόγω της μείωσης των εμβολιασμών και το ξέσπασμα και άλλων ιώσεων, εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Παράλληλα, έκανε έκκληση για εμβολιασμό τόσο για τον κορωνοϊό όσο και για τη γρίπη.
«Ο καθένας πρέπει να σώσει τον εαυτό του, γιατί αν πάμε και στο Δεκέμβρη και αρχίσουν και οι γρίπες, να ξέρουν οι ανεμβολίαστοι ότι τις μονάδες δεν υπάρχει περίπτωση να τις αποφύγουν.

Γρίπη και Covid είναι 20 φορές παραπάνω επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους. Tα χειρουργεία έχουν μείνει πίσω, τα τακτικά πίσω, θα έχουμε όλο τον χειμώνα και διάφορες ιώσεις και θα κυκλοφορούμε, αλλά πρέπει να κυκλοφορούμε με προσοχή», προειδοποίησε η κυρία Παγώνη, μέσω του ΣΚΑΪ.

Για τις παρελάσεις σχολίασε ότι όταν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σημαίνει και αύξηση κρουσμάτων, και στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ιικό φορτίο. Έτσι πρότεινε στις κόκκινες περιοχές να γίνουν μόνο στρατιωτικές παρελάσεις και όχι οι μαθητικές. «Θα υπάρχει κάθε 2 μέτρα χωροφύλακας που θα λέει ’εσύ εμβολιασμένος εσύ ανεμβολίαστος’» διερωτήθηκε.

Όπως επισήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τα κέντρα εμβολιασμού έχουν ερημώσει. «Με το άνοιγμα αισθανόμαστε μια ελευθερία και ξεχάστηκε ο εμβολιασμός δε φοράμε μάσκες» σημείωσε.