Προβληματισμός από την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Έντονος προβληματισμός προκύπτει μετά την χθεσινή καταγραφή του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού. Χτες, ο ΕΟΔυ ανακοίνωσε 3.739 κρούσματα, 29 νεκρούς και 356 διασωληνωμένους. Από τους διασωληνωμένους οι 312 (87.64%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Παράλληλα, περιοχές όπως η Βόρεια Ελλάδα, ενισχύουν τον φόβο για την συνέχιση της πανδημίας στη χώρα, καθώς η κατάσταση συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία και αναμένεται εκ νέου να συζητηθεί η γενικευμένη χρήση μάσκας στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους.

Το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων στη χώρα μας ανέρχεται στο 60% του γενικού πληθυσμού και δεν κατέχει ένα ικανοποιητικό σκορ σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Τα ποσοστά θανάτων έχουν αυξηθεί και τα κρούσματα του στελέχους Δέλτα παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση ανάμεσα σε παιδιά και εφήβους.Η αγωνία ενισχύεται καθώς μέσα σε μια εβδομάδα, καταγράφηκε ο θάνατος νέων ανθρώπων, 4 ατόμων από 18-32 ετών!

Από την πλευρά τους, οι ειδικοί εκτιμούν ότι μόνο μέσω της αύξησης των εμβολιασμών επιστρατεύοντας κοινή λογική και πειθώ, μπορεί να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Παράλληλα, “βλέπουν” και την ανάγκη για επιβολή και τήρηση αυστηρά περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο, το ενδεχόμενο του lockdown έχει εντελώς αποκλειστεί και από την κυβέρνηση.