Βουλή: Ψηφίστηκε η τροπολογία για την οργανική σύνθεση των πλοίων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το πράσινο φως πήρε η τροπολογία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τις δαπάνες του ΛΣ-ΕΑ και την οργανική σύνθεση των πλοίων, μετά από τη σχετική ψήφιση στη βουλή.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση.

Επί 286 ψηφισάντων, «υπέρ» της τροπολογίας τάχθηκαν 158 βουλευτές, «κατά» 107 βουλευτές ενώ 21 δήλωσαν «παρών».

Σημείο αιχμής είχε καταστεί η πρόβλεψη της τροπολογίας ότι παρατείνεται εκ νέου, για τρεις μήνες (από την 1η.10.2021 έως και την 31η.12.2021), για τα πλοία υπό ελληνική σημαία συγκεκριμένων προδιαγραφών, η μη εφαρμογή των προβλεπόμενων απαιτήσεων οργανικής σύνθεσης της οικείας εγκριτικής απόφασης (ελάχιστος αριθμός Ελλήνων ναυτικών) και η μη επιβολή των σχετικών κυρώσεων (καταβολή συνολικών εισφορών με βάση την οργανική σύνθεση).

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, είχε αναφέρει ότι στόχος της τροπολογίας ήταν να διασφαλιστεί η επιστροφή Ελλήνων ναυτικών που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό λόγω πανδημίας καθώς και η αποτελεσματική λειτουργία των πλοίων.