Σε χαμηλό 19 ετών η δημοτικότητα του Ερντογάν

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Χαμηλά στις δημοσκοπήσεις φέρνει η κατρακύλα της τουρκικής οικονομίας και η έντονη φημολογία ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Σε μια τελευταία μέτρηση, τα ποσοστά του Ερντογάν βρέθηκαν στο ναδίρ και συγκεκριμένα σε χαμηλό 19ετίας! Τα ποσοστά του ΑΚΡ δεν ξεπερνούν το 31,7%, μαζί με αναποφάσιστους, τη στιγμή που το 2002 οπότε είχε έρθει στην εξουσία το κυβερνών κόμμα συγκέντρωνε το 36%, ενώ τα ποσοστά του είχαν φτάσει μέχρι και στο 52%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το εθνικιστικό κόμμα – κυβερνητικός εταίρος Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί (MHP) συγκεντρώνει ποσοστό 10%, δηλαδή και τα δύο κόμματα δεν υπερβαίνουν το 42%.

Συγκριτικά, τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης συγκεντρώνουν το 51% και καταφέρνουν να εκλέξουν πρόεδρο, ενώ και τα 6 κόμματα της αντιπολίτευσης φθάνουν στο 58%. Αναλυτές σημειώνουν, δε, ότι η φθορά που δέχεται ο Ερντογάν και το κόμμα του θα έχει και συνέχεια, λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης της Τουρκίας και της μείωσης των εισοδημάτων.