Γεωργιάδης: Ιστορική η συμφωνία για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ιστορική συμφωνία χαρακτήρισε τη συμφωνία για τα ναυπηγεία Ελευσίνας ο Άδωνις Γεωργιάδης και επεσήμανε πως ευχή του είναι όταν αποχωρήσει από το υπουργείο να λειτουργούν και τα τρία ναυπηγεία της χώρας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, καθώς ο μεγαλύτερος όμιλος στην Ευρώπη αποφάσισε να συμπράξει συνεταιρισμό με την εταιρεία ONEX για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας».

Ειδικότερα, με παρέμβασή του στη Βουλή τόνισε την ιστορική της σημασία και για τους εργαζόμενους.

«Χθες πετύχαμε ιστορική συμφωνία καθώς ο μεγαλύτερος όμιλος στην Ευρώπη αποφάσισε να συμπράξει συνεταιρισμό με την εταιρεία ONEX για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας. Στόχος είναι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να έχει κατατεθεί η πρόταση στο δικαστήριο ώστε από άνοιξη αν η ελληνική Δικαιοσύνη το εγκρίνει να προχωρήσει η εφαρμογή του με καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους και επενδύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε «Όταν φτάσαμε στο Υπουργείο με τον κ. Παπαθάναση βρήκαμε τρία ναυπηγεία κλειστά εδώ και δεκαετίες. Όταν έρθει η ώρα να αποχωρήσουμε, θα έχουμε τρία ναυπηγεία που λειτουργούν. Αυτή την Ελλάδα ονειρευόμαστε. Η Ελλάδα των επενδύσεων, της εργασίας, της παραγωγής. Είναι από μόνη της η είδηση, μια πολύ μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία, στους εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό».