Μαρινάκης: “Η ελληνική οικονομία προσελκύει το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

«Εχουμε μια παράδοση στις χρηματαγορές, ξεκινήσαμε από τη Νέα Υόρκη στον Nasdaq το 2007, από όπου έχουμε πληρώσει πάνω από 800 εκατ. δολάρια σε μερίσματα στους επενδυτές μας», δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, Πρόεδρος και Ιδρυτής της Capital Maritime & Trading με αφορμή την πρεμιέρα για το ομόλογο της CPLP σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

O Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας στην επίσημη εκδήλωση, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κάτι καλό γίνεται στην Ελλάδα. Η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο προσελκύοντας το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών”

Επίσης, σχολίασε ότι όλες οι ναυτιλιακές εταιρείες οι οποίες έχουν εκδώσει ομόλογα που διαπραγματεύονται στο ΧΑ είναι μεγάλες και αξιόπιστες και απεύθυνε κάλεσμα στης χρηματιστηριακές αρχές να εντείνουν τις προσπάθειες για προσέλκυση και άλλων μεγάλων και σοβαρών εταιρειών.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, που χτύπησε το καμπανάκι εισαγωγής του ομολόγου μαζί με τα στελέχη του ομίλου, υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχει τόσο για το ΧΑ όσο και για την ελληνική ναυτιλία η επιτυχία της ομολογιακής έκδοσης της CPLP, ενώ ο CEO της CPLP Γεράσιμος Καλογηράτος, εξέφρασε την προσδοκία του να αποτελέσει η συγκεκριμένη έκδοση παρακαταθήκη ώστε να εισέλθουν και άλλες εταιρείες στο χρηματιστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι έκδοση του 5ετούς ομολόγου ύψους 150 εκατ. ευρώ είχε ευρεία απήχηση στις τάξεις του ελληνικού επενδυτικού κοινού, ιδιωτικών, και θεσμικών χαρτοφυλακίων, παρουσιάζοντας υπερκάλυψη ρεκόρ κατά 5,3 φορές καθώς η συνολική ζήτηση ανήλθε στα 801,37 εκατ. ευρώ.Η απόδοση και το επιτόκιο καθορίστηκαν στο 2,65% στο κατώτατο σχεδόν σημείο του αρχικού εύρους που ήταν 2,60%-3,00.