Πλακιωτάκης: ” Κομβικής σημασία η επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

«Για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και για ολόκληρη την κυβέρνηση, η επένδυση του COSCO SHIPPIΝG GROUP στο λιμάνι του Πειραιά, είναι κομβικής σημασίας για την πόλη, την τοπική κοινωνία, την εθνική οικονομία, αλλά και τη γεωστρατηγική θέση της πατρίδας μας στην ευρύτερη περιοχή”.

Σε αυτή τη δήλωση προέβη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης,
κατά την εκδήλωση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας μεταβίβασης του 16% των μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ στην COSCO που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά.

“Ήδη, η χωρητικότητα και η δυναμική του λιμανιού έχουν ενισχυθεί σημαντικά και θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, με την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη στο λιμάνι” τόνισε ο υπουργός και επεσήμανε ότι:
“Αυτόν ακριβώς το στόχο διασφαλίζει η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης και η μεταβίβαση του πρόσθετου 16% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΠ ΑΕ στην COSCO SHIPPIΝG, που εγκρίθηκε πριν λίγες ημέρες από το Ελληνικό Κοινοβούλιο”.

Όπως είπε: Η υπογραφή, μετά την κύρωση της τροποποίησης, μία ακόμα σύμβασης για επενδυτικό έργο και η προετοιμασία για την υπογραφή ακόμα δύο τις επόμενες ημέρες, αποδεικνύουν εμπράκτως την ορθότητα των επιλογών της κυβέρνησης και του δρόμου της διαπραγμάτευσης με την COSCO SHIPPIΝG, τον οποίο επιλέξαμε να ακολουθήσουμε. Μιας ειλικρινούς διαπραγμάτευσης, βασισμένης στην εποικοδομητική συνεργασία μας μέχρι σήμερα και τη θετική διάθεση και των δύο πλευρών η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί, ώστε να αποδώσει πολλαπλάσια θετικά αποτελέσματα.
Προφανώς, αναμένουμε την επιτάχυνση της υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου στο λιμάνι του Πειραιά και τη διεύρυνση του στα χρόνια που έρχονται”

Ο κ.Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχουν καταφέρει, μέσα σε μόλις 2 χρόνια, να αναβαθμίσουν το επενδυτικό status της Ελλάδας και αυτό βρίσκει ανταπόκριση στις αγορές.
Η αξιοπιστία της χώρας μας έχει αποκατασταθεί. Οι επενδυτές γνωρίζουν πλέον και αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα τους αντιμετωπίζει δίκαια και υπεύθυνα”.