Στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ιδιαίτερη οικονομική, αλλά και γεωπολιτική σημασία αποκτά η διήμερη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να επιβεβαιώσει την εδραίωση του στρατηγικού χαρακτήρα των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας και το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων Αθήνας-Ριάντ, όπως αυτό αποτυπώθηκε και το Φεβρουάριο του 2020.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Σήμερα Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της πρωτοβουλίας «Middle East Green Initiative», όπου θα μιλήσει στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει στους συμμετέχοντες ηγέτες ο Διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Την Τρίτη, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρίγκιπα Διάδοχο Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud στο ανάκτορο Al Yamamah.

Μετά το πέρας των επαφών ο Διάδοχος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Πρωθυπουργού.Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει μέρος στις εργασίες του επενδυτικού και οικονομικού forum «Future Investment Initiative», όπου θα έχει συζήτηση με τον δημοσιογράφο John Defterios.

Σημειώνεται ότι η τόνωση των διμερών δεσμών στο πεδίο των επενδύσεων ιεραρχείται πάντα ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων αλλά και των παρεμβάσεων που θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης στα δυο φόρουμ όπου θα συμμετάσχει κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του. Η Αθήνα δεδηλωμένα έχει αποδεχθεί να αποτελέσει τη γέφυρα της Σαουδικής Αραβίας με την Ευρώπη.