Οικονόμου για εξυγίανση ναυπηγείων Ελευσίνας: “Ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα μας”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«Κρίσιμος βραχίονας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και ισχυροποίησης της αμυντικής μας βιομηχανίας είναι ο ναυπηγικός τομέας. Την περασμένη Πέμπτη έγινε ένα μεγάλο βήμα στη διαδικασία εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους Ναυπηγείων στον κόσμο, ο όμιλος Fincantieri, εξέφρασε γραπτώς το ενδιαφέρον του να ξεκινήσει τη διαδικασία για να συμμετάσχει στην προσπάθεια για την εξυγίανσή τους, σε συνεργασία με την ΟNEX» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Πρόκειται για εξέλιξη που συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στη ελληνική οικονομία, στους εργαζόμενους και γενικότερα στη χώρα μας», όπως ανέφερε

«Με τη συμφωνία αυτή, ολοκληρώνεται μια μεγάλη προσπάθεια για τα τρία ναυπηγεία -της Σύρου, του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας- που ήταν κλειστά εδώ και χρόνια, ναυπηγεία τα οποία θα λειτουργούν και πάλι, προσφέροντας θέσεις εργασίας σε εκατοντάδες συμπολίτες μας και πλούτο στην Πατρίδα μας.

Είναι, μάλιστα, σημαντικό το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι, αφού ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για την εξέλιξη αυτή, δηλώνουν υπερήφανοι και αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα στα Ναυπηγεία», είπε χαρακτηριστικά.