Δωρεά τρίτου Πλοίου Γενικής Υποστήριξης στο Πολεμικό Ναυτικό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, εφοπλιστής και Υποναύαρχος ε.τ. Παναγιώτης Λασκαρίδης, προχώρησε στη δωρεά του τρίτου -κατά σειρά- Πλοίου Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) στο Πολεμικό Ναυτικό.

Το ΠΓΥ ΑΙΑΣ, το οποίο βρίσκεται ήδη στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, είναι ένα ιδιαίτερο, ισχυρότερο σκάφος, με ευρυφασματικές δυνατότητες υποστήριξης των μονάδων κρούσεως του Στόλου, επιχειρησιακού σχεδιασμού και υλοποίησης αποστολών πολλαπλού τύπου.

Με μήκος περίπου 85 μ., εκτόπισμα 4.426 τ. και μέγιστη ταχύτητα 16 κόμβων, έχει μεγάλη μεταφορική ικανότητα στο ανοικτό του κατάστρωμα των 1000 τ.μ. Πλήρως εξηλεκτρισμένο, διαθέτει σύστημα Dynamic Positioning κατηγορίας DP2 (σταθεροποίησης σε ακινησία με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες), καθώς και δύο γέφυρες διοίκησης με ηλεκτρονικό εξοπλισμό τελευταίου τύπου, χαρακτηριστικά που του προσδίδουν εξαιρετικά επιχειρησιακά πλεονεκτήματα.

Η τρίτη δωρεά ΠΓΥ έρχεται ακριβώς ένα χρόνο μετά την παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό του δεύτερου ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ και μόλις είκοσι μήνες από αυτή του πρώτου, ΠΓΥ ΑΤΛΑΣ Ι.