Βασιλακόπουλος: Nα επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός – Θα ζήσουμε δύσκολες στιγμές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ώστε να καταπολεμηθεί η διασπορά του ιού προτείνει ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, που προβλέπει δύσκολο χειμώνα.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αν στη χώρα μας δεν επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τότε θα ζήσουμε πολύ δύσκολες στιγμές, αναφέροντας πως μια τέτοια επιλογή θα ήταν πιο έξυπνη από την επιβολή ενός lockdown. «Υπέρ του εμβολίου αλλά κατά της υποχρεωτικότητας είναι κενά λόγια, υπάρχει ένα κομμάτι που δεν πείθεται από τους επιστήμονες», συμπήρωσε ο ίδιος

Δυσοίωνη ήταν και η πρόβλεψη του καθηγητή για την επόμενη μέρα της πανδημίας, εκφράζοντας την σιγουριά του ότι θα υπάρξει επιδημιολογική επιβάρυνση. Παράλληλα, σχολίασε πως είναι τρομερό το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας δεν επηρεάζονται από τους 30 με 50 νεκρούς καθημερινά.

Μάλιστα, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως στη χώρα μας έχουμε χάσει 120 νέους (κάτω των 39 ετών). «Τώρα που έχουμε το εμβόλιο δεν πρέπει να χάσουμε άλλον», πρόσθεσε.