Ενεργή από σήμερα η επιλογή εμβολίου για την τρίτη δόση στο emvolio.gov.gr

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ενεργοποιήθηκε σήμερα η νέα λειτουργία στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Πλέον, οι πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν ποιο εμβόλιο επιθυμούν προκειμένου να κάνουν την ενισχυτική δόση.
Σύμφωνα με τις συστάσεις, η ενισχυτική δόση χορηγείται αφού έχει περάσει ένα εξάμηνο από την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού, σε πολίτες που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Εξαίρεση αποτελούν όσοι έλαβαν το μονοδοσικό της Johnson & Johnson οι οποίοι, λόγω της μειωμένης αποτελεσματικότητος σε σύγκριση με τα υπόλοιπα – είναι της τάξης του 74%- συστήνεται να επανεμβολιάζονται δυο μήνες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού τους.

Στην Ευρώπη για ενισχυτική δόση σε άτομα 18 και άνω ήταν εγκεκριμένο μέχρι πρότινος μόνο το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ωστόσο, προ ημερών εγκρίθηκε από τον ΕΜΑ και η χορήγηση του εμβολίου της Moderna με μισή δόση.

Υπενθυμίζεται ότι η δοσολογία του συγκεκριμένου εμβολίου ήταν γύρω στα 100 μικρογραμμάρια στο αρχικό σχήμα, ενώ για τον επανεμβολιασμό συστήνονται 50 μικρογραμμάρια.

Πόσοι έχουν κάνει τρίτη δόση στην Ελλάδα

Μέχρι στιγμής, στη χώρα μας έχουν ήδη λάβει την τρίτη δόση περισσότεροι από 300.000 πολίτες, ενώ πάνω από 35.000 έχουν κλείσει ραντεβού, για ενισχυτική δόση.

Για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με Johnson & Johnson η πλατφόρμα των ραντεβού για επαναληπτική δόση αναμένεται να ανοίξει στις 5 Νοεμβρίου.

Ανοίγει στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα για δεύτερη δόση Johnson & Johnson

Στο μεταξύ, ανοίγει στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα των ραντεβού για δεύτερη δόση σε όσους έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Όπως τονίστηκε, δεν υπάρχει ηλικιακό κριτήριο για τη δεύτερη δόση, ωστόσο αυτή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον δύο μήνες από την πρώτη.