Πώς θα γίνει ο Πύργος του Πειραιά – Σχέδια και για δημιουργία πολυτελών κατοικιών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ξεκίνησαν οι οι εργασίες για την αναμόρφωση της όψης του Πύργου του Πειραιά και στόχος είναι το κτίριο να είναι έτοιμο μέσα στο 2023.

Μάλιστα, το επενδυτικό σχήμα που έχει αναλάβει την εκμετάλλευσή του επανεξετάζει τις χρήσεις και στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί η μετατροπή των τελευταίων 10 ορόφων του κτιρίου σε πολυτελή διαμερίσματα.

Μάλιστα, το προσεχές δίμηνο πρόκειται να γίνουν οι πρώτες κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, κυρίως ως προς το σκέλος της διερεύνησης του πιθανού αγοραστικού ενδιαφέροντος, προκειμένου στη συνέχεια να ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.

Πλέον το έργο βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης. Και πέρα από τις περσίδες άλλο χαρακτηριστικό της νέας όψης που θα έχει ο Πύργος του Πειραιά είναι η πανελοποίηση.

Σε αναπροσαρμογή του σχεδιασμού για τις χρήσεις που θα αναπτυχθούν στον πύργο του Πειραιά, ενδέχεται να προχωρήσουν το προσεχές διάστημα οι επενδυτές που έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση του ακινήτου, δηλαδή το σχήμα Dimand Real Estate-EBRD και Prodea Investments.

Με βάση τον σχετικό σχεδιασμό, εφόσον όντως υπάρξει η απαιτούμενη ζήτηση, το σχέδιο για την ανάπλαση του εμβληματικού κτιρίου στο κέντρο του Πειραιά θα αναπροσαρμοστεί, ώστε να προκύψουν περίπου 7.000 τ.μ. κατοικιών. Μέχρι σήμερα, το πλάνο που είχαν επεξεργαστεί οι επενδυτές προέβλεπε ότι θα δημιουργηθούν 17.000 τ.μ. γραφείων. Με βάση την προτεινόμενη αλλαγή, οι χώροι γραφείων θα περιοριστούν σε 10.000 τ.μ.

Οι επενδυτές αναπροσαρμόζουν τα σχέδιά τους μετά την υψηλή ζήτηση για αγορά κατοικιών στον πύργο του Ελληνικού. Η ταχύτητα απορρόφησης και κυρίως οι τιμές (πέριξ των 11.000 ευρώ ανά τ.μ. κατά μέσον όρο) στις οποίες πωλήθηκαν τα πολυτελή διαμερίσματα και οι βίλες στον πύργο κατοικιών Marina Tower του Ελληνικού ξάφνιασαν πολλούς στην αγορά ακινήτων, που ίσως ήταν σκεπτικοί για το αγοραστικό ενδιαφέρον που υπάρχει στην ελληνική αγορά για πολυτελείς κατασκευές σε προνομιακά σημεία.

Δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί στην περίπτωση του Πύργου του Πειραιά και η ταυτόχρονη πώληση/ενοικίαση γραφείων και διαμερισμάτων, καθώς εκ των πραγμάτων ένα σημαντικό μέρος των πιθανών χρηστών θα αφορά ναυτιλιακές εταιρείες που μέχρι σήμερα στεγάζονται σε κάποιο από τα κτίρια του Πειραιά, η πλειονότητα των οποίων είναι μεγάλης ηλικίας.