Προβληματισμός από το ρεκόρ των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Έντονος είναι ο προβληματισμός στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και στο κυβερνητικό στρατόπεδο για την πορεία του κορωνοϊού.

Η εικόνα έξαρσης της πανδημίας που παρουσιάζει η χώρα μας, επιτείνει την ανησυχία και αποδίδεται στο μεγάλο ποσοστό των ανεμβολίαστων πολιτών, αλλά και στο γεγονός ότι το 60% του γενικού πληθυσμού που είναι πλήρως εμβολιασμένο δεν κατανέμεται ομοιόμορφα ανά την επικράτεια, με συνέπεια να υπάρχουν συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα που καταγράφουν χαμηλά ποσοστά κάλυψης.

Έτσι, ανοίγουν εκ νέου συζητήσεις για πιθανές παρεμβάσεις, οι οποίες θα αναχαιτίσουν το νέο πανδημικό κύμα.
Εξάλλου, η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας θα τεθεί επί τάπητος σε συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, ενώ θα έχουν προηγηθεί συσκέψεις και στο κυβερνητικό επιτελείο.

Οι επιστήμονες κρίνουν ότι εστίες διασποράς δημιουργούνται κατά τη νυχτερινή διασκέδαση και για το λόγο αυτό δεν αποκλείεται μία από τις παρεμβάσεις που θα συζητηθούν να σχετίζεται με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ώστε αυτά να κλείνουν στη μία μετά τα μεσάνυχτα, τουλάχιστον σε εκείνες τις περιοχές, οι οποίες βρίσκονται στο κόκκινο.