Συνεχίζεται η πτώση στα Handies – Ξεχώρισε η Ευρώπη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ιάκωβος (Jack) Αρχοντάκης Commercial Manager TMC MARITIME CO.
Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής Chartering Department TMC MARITIME CO.

Στην αγορά των Handies, η Ευρώπη παρουσίασε αυξημένη δραστηριότητα fertilizers και τα scrap φορτία να μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Έτσι τα ταξίδια προς τη Λατινική Αμερική και τη Μεσόγειο διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα ενώ οι υπόλοιπες διαδρομές υποχώρησαν.

Οι ναύλοι για τα μεγαλύτερα πλοία της κατηγορίας, για κυκλικά ταξίδια μειώθηκαν στα $ 34,5-35,5Κ/ημέρα, προς τη Μεσόγειο με Scrap φορτία στα $ 34,5-35,5Κ/ημέρα και για τα Υπερατλαντικά ταξίδια στα $ 37,5-38,5Κ /ημέρα.

Η Μεσόγειος υποχώρησε, αφού ο αυξημένος αριθμός των πλοίων δεν μπορούσε να απορροφηθεί από την περιορισμένη ζήτηση. Οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων (άνω των 36Κ τόνων DWT) για ταξίδια μέσα στη Μεσόγειο κινήθηκαν στα $ 33-34Κ/ημέρα (παράδοση στο Canakkale), προς την Ευρώπη στα $ 34-35Κ/ημέρα (παράδοση στο Canakkale), προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στα $ 35,5-37Κ/ημέρα (παράδοση στο Canakkale) και προς την Ασία στα $ 43-44 Κ/ημέρα.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η αγορά του Αμερικάνικου Κόλπου υποχώρησε. Μπορεί να υπήρξαν πολλές συζητήσεις ωστόσο αυτές πραγματοποιήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν τα πλοία στην περιοχή. Ενδεικτικά, οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων της κατηγορίας για ταξίδια προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού έπεσαν στα $ 36-37Κ/ημέρα και στην Ασία στα $ 43,5-44,5Κ /ημέρα.

Στην αγορά της ECSA οι ναυλωτές κράτησαν στάση αναμονής, αφού η ζήτηση ήταν περιορισμένη και η αγορά υποχωρούσε. Ενθαρρυντικό σημείο είναι η μειωμένη προσφερόμενη χωρητικότητα. Έτσι, οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων από την περιοχή της ECSA για τα Υπερατλαντικά ταξίδια (Ευρώπη –Μεσόγειο) κινήθηκαν στα $ 36-37,5Κ/ημέρα και προς την Ασία στα $ 48-49,5Κ/ημέρα.

Ο αραβικός κόλπος και Δυτική Ινδία ήταν υπό πίεση με πτώση των ναύλων σε όλες τις περιοχές. Στην άπω Ανατολή και τη Ν.Α. Ασία συνεχίστηκε η πτώση της αγοράς, λόγω της απουσίας νέων απαιτήσεων. Οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων της κατηγορίας για κυκλικά ταξίδια στην Άπω Ανατολή και στο NOPAC έκλειναν στα $ 31-33Κ /ημέρα, από τη Ν.Α. Ασία προς Κίνα στα $ 32,5-34Κ /ημέρα και από τη Δυτ. Ινδία προς την Κίνα στα $ 33-34,5Κ /ημέρα.