Οι ελληνικές τράπεζες αύξησαν τη χρηματοδότησή τους στην ελληνική ναυτιλία, σύμφωνα με την ετήσια έρευνά της Petrofin Research που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Διαπιστώνεται ότι το συνολικό ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο των ελληνικών τραπεζών αυξήθηκε στα 10,95 δισ. δολ. από 9 δισ. δολ. ένα χρόνο πριν.
Ειδικότερα, η Τράπεζα Πειραιώς κατέχει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο μεταξύ των ελληνικών τραπεζών καθώς ανέρχεται στα 2,9 δισ. δολ. και ακολουθεί η Alpha Bank με 2,85 δισ. δολ. η Eurobank με 2,61 δισ. δολ. και η Εθνική Τράπεζα, με 2,59 δισ. δολ.
Σύμφωνα με την έρευνα, το συνολικό τραπεζικό δανειακό χαρτοφυλάκιο της παγκόσμιας ναυτιλίας μειώθηκε κατά 3% το 2020 σε σύγκριση με το 2019..
Οι 40 τράπεζες με το μεγαλύτερο ναυτιλιακό δανειακό χαρτοφυλάκιο έχουν δανείσει 286,9 δις. δολ το 2020 στη παγκόσμια ναυτιλία έναντι 2094,4 δις. δολ ένα χρόνο πριν.