Εξαδάκτυλος: Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Χαρακτήρισε δευτερευούσης σημασίας τις τυχόν δυσκολίες που παρουσιαστούν στους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων σε καταστήματα εστίασης, τονίζοντας πως το κρίσιμο είναι να μην προκύψουν θέματα όπως π.χ. το να μην βρίσκει κρεβάτι κάποιος για εγχείρηση καρδιάς, εξαιτίας της πίεσης που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Παράλληλα, εξέφρασε ενστάσεις αναφορικά με τη συμμετοχή σε λατρευτικές εκδηλώσεις μαζικού χαρακτήρα σε εκκλησίες, θεωρώντας πως θα πρέπει να ζητείται rapid test από τους ανεμβολίαστους.

Σε ό,τι αφορά στην 3η δόση εμβολίου κατά της COVID-19, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως θα πρέπει να γίνεται μετά την πάροδο 6 μηνών, προκειμένου να διατηρηθεί η προστασία έναντι του ιού.

Επεσήμανε, πως κάποιος πλήρως εμβολιασμένος, μετά την πάροδο των 6 μηνών, είναι σχεδόν ανεμβολίαστος. Επιπροσθέτως, σημείωσε πως θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος τρόπος μέτρησης της άμυνας του οργανισμού.