Οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΠΝΟ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ με ανακοίνωσή της δηλώνει πως “συμμετέχει και στηρίζει την 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 10 Νοέμβρη στις 06:00 π.μ έως 12 Νοέμβρη στις 06:00 π.μ, με προοπτική κλιμάκωσης που ομόφωνα αποφάσισαν τα εν ενεργεία Σωματεία.

Καταδικάζουμε την αντεργατική νομοθεσία (ν.4808/2021, ν.4714/2020 κ.ά), η μη ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις με την εντατικοποίηση της δουλειάς, η ανεργία, η διεύρυνση της ανασφάλιστης εργασίας, οι αντικαταστάσεις πληρωμάτων στα ποντοπόρα, τα προβλήματα σε κοινωνική ασφάλιση, ναυτική εκπαίδευση με τις ανανεώσεις σε διπλώματα – πιστοποιητικά, ενώ οι συνθήκες διαρκώς χειροτερεύουν σε βάρος των ναυτεργατών και των συνταξιούχων.

Στηρίζουμε τα αιτήματα και απαιτούμε την επίλυσή τους.

Στηρίζουμε την συνέχιση του απεργιακού αγώνα των λιμενεργατών της COSCO, του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, τιμάμε τον νεκρό συνάδελφο τους, θύμα της εργοδοτικής εγκληματικής ασυδοσίας, δίνοντας την μάχη για να έχουν συμβάσεις, συνθήκες εργασίας με ασφάλεια και προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Καλούμε για συμμετοχή στα Πανεργατικά Συλλαλητήρια των σωματείων την Πέμπτη 4 Νοέμβρη, στον Πειραιά στις 18:30 στην πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι)”.