Η εντυπωσιακή πορεία της εταιρείας CPLP του Β. Μαρινάκη στη ναυτιλία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Μετά το πετυχημένο ελληνικό ομόλογο και έσοδα από ναυλώσεις που αγγίζουν τα 2 δισ. δολάρια, η Capital Product Partners, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, ανακοίνωσε αύξηση κερδών στο τρίτο τρίμηνο του 2021.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 43,1 εκατ. δολάρια στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, από 35,5 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η ναυτιλιακή κατάγραψε αύξηση 53% στα καθαρά κέρδη, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 11,9 εκατ. δολάρια, έναντι 7,8 εκατ. δολαρίων πέρυσι.

“Η βελτιωμένη επίδοση αντανακλά τις ευνοϊκές συνθήκες στη ναυλαγορά μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αλλά κυρίως, την αύξηση του μεγέθους της εταιρείας, με την απόκτηση τριών containerships και δύο LNG carriers” επεσήμανε ο CEO της εισηγμένης, Τζέρι Καλογηράτος.

Η εταιρεία θα προβεί σε διανομή μερίσματος 0,10 δολαρίων ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο, το οποίο θα καταβληθεί στις 12 Νοεμβρίου 2021.

“Η πρόσφατη έκδοση ομολόγου ύψους 150 εκατ. ευρώ, σε μία πολύ ελκυστική τιμολόγηση, μας επέτρεψε να ασκήσουμε options για την απόκτηση τριών νέας γενιάς LNG carriers. Με την προσθήκη αυτών των πλοίων, στο τέλος του έτους θα ελέγχουμε ένα στόλο 21 πλοίων, εκ των οποίων 14 είναι containerships (panamax και post panamaxes), ένα bulk carrier (capesize) και έξι LNG carriers” σχολίασε ο κ. Καλογηράτος.

“Τα συνολικά έσοδα από τις ναυλώσεις του στόλου θα αυξηθούν από τα 624,8 εκατ. δολάρια στα 1,95 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των options, και η μέση υπολειπόμενη διάρκεια ναυλώσεων αναμένεται να αυξηθεί από τα 5,3 στα 8,4 έτη” πρόσθεσε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Καλογηράτο, η απόκτηση των έξι LNG carriers αναμένεται να ενισχύσει τα έσοδα, να χαμηλώσει το μέσο όρο ηλικίας του στόλου από τα 10,8 στα 7,8 έτη και να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρείας.