Εμβολιασμοί: Στους 5,5 μήνες θα ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση για όλους

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στους 5,5 μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου θα ανοίγει για όλους τους πολίτες η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση, δήλωσε η καθηγήτρια παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι με αυτό τον τρόπο η τρίτη δόση θα χορηγείται στους πολίτες τις μέρες που θα συμπληρώνονται οι έξι μήνες.

“Επειδή καταλαβαίνουμε την αγωνία του κόσμου συζητήσαμε χθες με τον γγ τον κ. Θεμιστοκλέους να ανοίγει η πλατφόρμα στους 5,5 μήνες, έτσι ώστε όλοι, στις μέρες που κλείνουν τους έξι μήνες να πάνε να κάνουν τη δόση τους”, τόνισε.

Η κα Παπαευαγγέλλου, πρόσθεσε ότι συζητήθηκε στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού η χορήγηση της τρίτης δόσης νωρίτερα ωστόσο δεν υπάρχουν βιβλιογραφικά δεδομένα που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο “και πρέπει να επικεντρώσουμε να γίνει στη σωστή ώρα, σε όλους”.

Επισήμανε ωστόσο πως ένας στους τέσσερις άνω των 80 ετών παραμένει ανεμβολίαστος, στην ηλικιακή ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο νμε νοσηλεία, διασωλήνωση ή ακόμα και θάνατο από επιπλοκές της νόσου.

Η κα Παπαευαγγέλου τόνισε τη σημασία να πειστούν να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 50, λέγοντας χαρακτηριστικά “αποτύχαμε σε αυτό, ας το πούμε, ας μη φοβόμαστε τις λέξεις”. Η καθηγήτρια εξέφρασε πάντως την ικανοποίησή της για των εμβολιασμών τις τελευταίες εβδομάδες.