Κίνα: Ιστορικό ρεκόρ στη παραγωγή άνθρακα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε η ημερήσια παραγωγή άνθρακα στην Κίνα. Η παραγωγή αυτή, ήταν αυξημένη κατά 120.000 τόνους από την προηγούμενη παραγωγή, ενώ η ημερήσια παραγωγή άνθρακα στις περιοχές παραγωγής, κατέγραψε τα υψηλότερα επίπεδα παραγωγής κατά τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την NDRC την Επιτροπή Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων.

Η παραγωγή άνθρακα σε επίπεδα ρεκόρ, καταγράφηκε μετά την ανάκαμψη των δραστηριοτήτων παραγωγής, από το πέρασμα ενός κύματος ψύχους, που σάρωσε αρκετές περιοχές της Κίνας την προηγούμενη εβδομάδα, προκαλώντας προβλήματα στην παραγωγή άνθρακα.

Η μέση ημερήσια παραγωγή άνθρακα μεταξύ της 7ης και της 9ης Νοεμβρίου καταγράφηκε στα 11,75 εκατομμύρια τόνους.

Με τη λήψη προληπτικών μέτρων αντίδρασης στις ακραίες συνθήκες από τους σιδηροδρόμους, τα οδικά δίκτυα μεταφορών και τα λιμάνια, η επίδραση των καιρικών συνθηκών ψύχους στη μεταφορά του άνθρακα μειώνεται σταδιακά, ενώ τα αποθέματα άνθρακα στους σταθμούς παραγωγής ενέργειας, συνεχίζουν να αυξάνονται σύμφωνα με την NDRC.

Σημειώνεται πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα, οι δύο χώρες με τις μεγαλύτερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον κόσμο, αποκάλυψαν μεταξύ τους συμφωνία για την ενίσχυση της συνεργασίας τους ως προς την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων τη μείωση των εκπομπών μεθανίου, τη σταδιακή κατάργηση της κατανάλωσης άνθρακα και την προστασία των δασών.