Εμβολιασμός των πληρωμάτων που καταπλέουν στα λιμάνια της Σιγκαπούρης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Δραστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, με τον εμβολιασμό των πληρωμάτων που καταπλέουν στη Σιγκαπούρη, αποφάσισαν οι αρχές της χώρας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Sea Crew Vaccination (SEAVAX)”.

Αυτό το πρόγραμμα εμβολιασμού που αφορά σε ναυτικούς που δεν έχουν ως μόνιμο τόπο κατοικίας τη Σιγκαπούρη, είχε εφαρμοστεί για πρώτη φορά τον Αύγουστο και υλοποιείται εκ νέου από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 8.000 ναυτικοί που δεν έχουν μόνιμη κατοικία τη Σιγκαπούρη, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19 και το 90% των ναυτικών είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας SEAVAX, οι διεθνείς ναυτικοί μπορούν να εμβολιαστούν με μία δόση Moderna είτε κατά την αλλαγή πληρώματος στη Σιγκαπούρη είτε όταν τα πλοία τους προσεγγίσουν το λιμάνι.

Ο Kitack Lim, Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ σχολίασε: «Είμαι ενθουσιασμένος που άκουσα για την επέκταση του προγράμματος με τη διάθεση τουλάχιστον 12.000 δόσεων εμβολίων για το πλήρωμα σε ποντοπόρα πλοία που καταπλέουν στη Σιγκαπούρη και επιβιβάζονται σε πλοία στη Σιγκαπούρη.

Πρωτοβουλίες όπως αυτή ενισχύουν την πεποίθησή μου ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση αλλαγής πληρώματος και να προστατέψουμε την υγεία και την ευημερία των ναυτικών μας καθώς προσπαθούμε να ξεπεράσουμε την πανδημία της Covid-19».

Η Σιγκαπούρη είναι έτοιμη να παράσχει περισσότερα εμβόλια πέρα από τις 12.000 δόσεις, εάν υπάρχει περαιτέρω ζήτηση από τις ναυτιλιακές εταιρείες και τους ναυτικούς», δήλωσε ο Chee Hong Tat, Ανώτερος Υπουργός Επικρατείας, στο Υπουργείο Μεταφορών της Σιγκαπούρης.