Ακίνητα: “Συνωστισμός” για μεταβιβάσεις στα συμβολαιογραφεία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Έντονη κινητικότητα επικρατεί στην αγορά ακινήτων, με τα συμβολαιογραφεία να “αναστενάζουν” από την δραματική αύξηση της απασχόλησης.

Σύμφωνα με στοιχεία από συμβολαιογραφικά γραφεία, το πρώτο 15ήμερο του Νοεμβρίου καταγράφεται αύξηση της τάξης του 70% σε σύγκριση με το περυσινό έτος στις μεταβιβάσεις ακινήτων εξαιτίας των νέων αντικειμενικών αξιών που θα εφαρμοστούν το νέο έτος, ενώ πολλοί είναι και αυτοί που σπεύδουν να μεταβιβάσουν ακίνητα στα παιδιά τους, φοβούμενοι, όπως αναφέρουν, ότι μπορεί να καταργηθεί ο νόμος της κυβέρνησης που προβλέπει αφορολόγητο όριο 800.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, η αγορά ζητά να μετατεθεί η έναρξη εφαρμογής των νέων αντικειμενικών αξιών για τρεις μήνες, και συγκεκριμένα να τεθούν σε ισχύ την 1η Απριλίου, καθώς και για την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου αλλά και τα αδήλωτα τετραγωνικά.

Οι συμβολαιογράφοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά, αδυνατώντας να διεκπεραιώσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα χιλιάδες μεταβιβάσεις. Αναφέρουν, δε, ότι οι μεταβιβάσεις έχουν ξεπεράσει τις 1.500 σε καθημερινή βάση.