Κρήτη: Έπεσαν πρόστιμα και «λουκέτα» για ανεμβολίαστους πελάτες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«Βαριά» πρόστιμα καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες δύο καταστημάτων στα οποία εντοπίστηκαν πελάτες οι οποίοι δεν είχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο ιδιοκτήτης καφέ μπαρ, αφού στον χώρο εντοπίστηκε ένας πελάτης που δεν είχε τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Η επιχείρηση θα βάλει «λουκέτο» για 15 ημέρες.

Αντίστοιχο πρόστιμο θα πληρώσει και ο ιδιοκτήτης καφέ μπαρ στο λιμάνι των Χανίων, αφού στο κατάστημα βρέθηκαν δύο πελάτες χωρίς πιστοποιητικά και στην επιχείρηση επιβλήθηκε επίσης αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες.

Οι τρεις πελάτες των παραπάνω καταστημάτων θα πληρώσουν επίσης πρόστιμα, όπως και ένας υπάλληλος του καφέ μπαρ στα Χανιά ο οποίος δεν φορούσε μάσκα.

Για μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν επίσης:

3 πρόστιμα στα Χανιά, σε υπάλληλο εστιατορίου, σε δύο υπαλλήλους καταστημάτων λιανικού εμπορίου.

6 πρόστιμα στο Ηράκλειο, σε τρεις εργαζόμενους σε καφέ μπαρ, σε έναν πελάτη σούπερ μάρκετ και σε δύο υπαλλήλους λαϊκής αγοράς.

Τέλος στο Ρέθυμνο, πρόστιμο επιβλήθηκε σε ένα καφέ μπαρ που δεν είχε αναρτήσει πινακίδα με το ανώτατο όριο επιτρεπόμενων πελατών.

Πηγή: creta24.gr