Τραμ του Πειραιά: Σε λειτουργία εντός Νοεμβρίου οι δύο νέες γραμμές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η παράδοση της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά, μετά και την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών δρομολογίων που έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα.

Τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η συντήρηση συστημάτων σε στάσεις της γραμμής προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας μόλις η Αττικό Μετρό δώσει το πράσινο φως.

Η προσθήκη της επέκτασης μήκους 5,5 χλμ. στο κέντρο του Πειραιά πρόκειται να επιφέρει και αλλαγές στο πλέγμα των δρομολογίων του Τραμ και συγκεκριμένα τη μεγαλύτερη αλλαγή που έχουν δει οι επιβάτες του μέσου από την έναρξη της λειτουργίας του το 2004.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, αναμένεται να λειτουργήσουν οι εξής δύο νέες γραμμές:

* Γραμμή 6: Πικροδάφνη – Σύνταγμα, και

* Γραμμή 7: Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος (Πειραιάς)

Ειδικότερα, θα λειτουργεί μία γραμμή που θα ενώνει το κέντρο της Αθήνας με την παραλιακή ζώνη και θα φτάνει ως τον Άλιμο (Πικροδάφνη) και μία παραλιακή γραμμή που θα διασχίζει την «Αθηναϊκή ριβιέρα» από το λιμάνι του Πειραιά ως το Ασκληπιείο της Βούλας.

Η μετεπιβίβαση μεταξύ των δύο γραμμών θα γίνεται στη στάση Πικροδάφνη. Οι σχετικές εργασίες για μετατροπή της στάσης σε τερματική έχουν γίνει εδώ και πάνω από ένα χρόνο, ενώ τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη και η μεταφορά εξοπλισμού από τη σημερινή τερματική στάση στο Σ.Ε.Φ. στη στάση Πικροδάφνη.

Αυτό που μένει πλέον, είναι η επίλυση και των τελευταίων ζητημάτων, προκειμένου η επέκταση του Τραμ να παραδοθεί από την Αττικό Μετρό στην ΣΤΑΣΥ και να ξεκινήσουν τα νέα δρομολόγια. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει πριν από ένα μήνα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές κ. Γιώργος Καραγιάννης, η παράδοση της επέκτασης θα γίνει εντός του Νοεμβρίου.

Η επέκταση μήκους 5,5 χλμ. μονής γραμμής θα περιλαμβάνει 7 νέες στάσεις στη διαδρομή προς Πειραιά (Γηπ. Καραϊσκάκη – Μ. Ασίας – Λαμπράκη – Ευαγγελίστρια – Πλ. Δεληγιάννη – Δημαρχείο – Ακτή Ποσειδώνος) και 5 στάσεις στη διαδρομή από Πειραιά (Αγ. Τριάδα – Πλ. Ιπποδαμείας – 34ου Συντάγματος – Ανδρούτσου – Ομ. Σκυλίτση).