Χάλυβας: Πτώση στην παγκόσμια παραγωγή

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η συνολική παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα ανήλθε σε 145,7 εκατ. τόνους τον Οκτώβριο του 2021, δηλαδή 10,6% μειωμένη σε σύγκριση με το 2020.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από την έκθεση που δημοσίευσε η Διεθνής Ένωση Χάλυβα (World Steel Association – WSA),
για την παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα του Οκτωβρίου, η οποία αξιοποίησε δεδομένα από 64 χώρες.

Σύμφωνα με αυτά, το μεγαλύτερο ποσοστό παρήχθη στην περιοχή Ασίας και Ωκεανίας (100,7 εκατ. τόνοι), η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση της κατάταξης, ωστόσο σημείωσε πτώση 16,6% στην παραγωγή της σε ετήσια βάση.

Σημαντικές ποσοστιαίες αυξήσεις στην παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα κατέγραψαν η Αφρική, η Βόρεια αλλά και η Νότια Αμερική.

Δεύτερη στην κατάταξη βρέθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η παραγωγή της οποίας ανήλθε σε 13,4 εκατ. τόνους τον Οκτώβριο.

Σε επίπεδο χωρών, η Κίνα βρέθηκε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με παραγωγή που άγγιξε τους 71,6 εκατ. τόνους τον Οκτώβριο, 23,3% μειωμένη σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2020.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ινδία, με παραγωγή 9,8 εκατ. τόνων τον Οκτώβριο, μερικώς αυξημένη σε ετήσια βάση. Την τρίτη και τέταρτη θέση κατέλαβαν Ιαπωνία και ΗΠΑ, με ποσοστιαίες αυξήσεις σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2020.

Σημειώνεται ότι το Πεκίνο έχει ανακοινώσει τα σχέδιά του για «φρένο» στην παραγωγή χάλυβα, προκειμένου να επιτύχει τους περιβαλλοντικούς στόχους που έχει θέσει.